Haslev Skaterbane

Det er en ny verden, der åbner sig, når man begynder at skate. Der er ikke noget, der hedder faste mødetidspunkter. Der er ikke nogen træner, der svinger pisken over nakken på en, selvom man er ved at kaste op på grund af dårlig kondi. Man starter, fordi man har lyst.

Der er faktisk mange gode muligheder for at skate. Tunneller, trappegelændere og torve, der er nok af steder, hvor man kan hoppe på brættet. Det er dog ikke alle der synes, det er fantastisk. Tolv skatere på samme sted laver en del larm, og den lokale villavej er ofte en oplagt mulighed for at street skate. Der er ikke ligefrem massevis af skateparker rundt omkring. Men muligheden er i Haslev Skaterbanen er placeret på parkeringspladsen ved Sofiendalsskolen.

En gruppe unge, forældre og Undomsskolen har i samarbejde opført skate parken ved Sofiendalsskolen i Haslev.  

Man bliver draget hen til skateparken på grund af fællesskabet, eller fordi man er blevet bidt af at skate og af at lære nye tricks. Skating er en livsstil, og mødet med ramperne, tricks og kulturen kan komme på mange forskellige måder. Nogle har en kammerat, der skater, andre har måske set det på afstand og er blevet nysgerrige.

Som i alle andre sportsgrene kræver det talent og mod at blive rigtig god, men det er også muligt at skate på et socialt plan. Mange fremhæver nemlig kammeratskabet omkring skating som en væsentlig grund til, at de bliver ved.